ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket kostar ditt dejtingliv

Alva Forsberg Fierro · 23 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015

Foto: Alarmy


Varje år bidrar singlar med två miljarder kronor till den svenska ekonomin. Men att hitta kärleken behöver inte kosta så mycket, menar dejtingcoachen. Lägg hellre fokus på fantasi än pengar”, säger Linnea Molander.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett aktivt dejtingliv sätter sina spår i plånboken. Närmare bestämt 2 900 kronor per år om man går på en dejt i halvåret. Det visar en studie från Cebr (The Centre for Economics and Business Research ). Singlar ägnar sig åt mer aktiviteter utanför hemmet som konsert, bio, restaurang- och barbesök och följden blir därför större dejtingrelaterade utgifter, enligt undersökningen. 

– Dejting bidrar betydande till den svenska ekonomin. Svenska singlar spenderar bokstavligt talat miljarder kronor för att uppvakta den speciella personen, säger ekonomen Daniel Solomon.

►LÄS MER: Alexandra, 37, tröttnade på att nätdejta – började svettdejta

En genomsnittlig dejt i Sverige går loss på drygt 500 kronor. Av åtta undersökta europeiska länder är det bara Norge och Nederländerna som spenderar mer. I Norge kostar en genomsnittlig dejt cirka 736 kronor. 

Men att det kosta så mycket för att ha lite trevligt är helt onödigt menar Linnea Molander, dejtingcoach och bloggare på match.se. 

– Det behöver inte kosta överhuvudtaget. Dejten blir inte bättre bara för att du spenderar mer, även om många kanske har en sådan föreställning, säger hon. 

►LÄS MER: ”Han åt upp all min mat” – svenska tjejers värsta Tinder-dejter

Det finns massor med aktiviteter som är gratis – och som fungerar minst lika bra för att lära känna varandra än en dyr middag.

– Utnyttja allemansrätten. Gå på en promenad eller en konstutställning, gratiskonsert, eller stand-up, någonting som ger den andre en inblick i ditt liv och dina intressen. Lägg hellre fokus på fantasi än pengar, säger Linnea Molander. 

►LÄS MER: ”Hon kunde varit min mamma” – svenska killars värsta Tinder-dejter

Linnea Molander.
Linnea Molander.Foto: Miri Lindberg.
klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro