ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket kostar kändisarna att hyra

Tomas Lundin · 7 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Mariah Carey, Usher och Tara Reid. 

Mariah Carey, Usher och Tara Reid.  Foto: Scanpix/ Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Glöm ballongblåsande clowner och ponnyridning. Rika amerikaner hyr in kändisar till sina kalas. Men du får vad du betalar för. För priset av en Mariah Carey får du 857 Tara Reid.

Priset för ett privat uppträdande en bra mätare på vilken kändis som är het och vem som är på dekis. ABC News har sammanställt priserna på kändismarknaden.

Svenska kändisar kan ta några tusen för en föreläsning eller för att hoppa in bakom gästbaren. I Hollywood är det helt andra pengar vi pratar om.

En stormrik företagsledare betalade över 2 miljoner dollar för att flyga in Aerosmith så att hans brorson skulle kunna spela trummor med dem.

För att få Mariah Carey att sjunga på din födelsedagsfest får du slanta nästan 20 miljoner kronor, enligt ABC News.

Högst timpenninig måste ändå George Michael ha. Han fick tre miljoner dollar i timmen för att uppträda för en rysk gruvmagnat. Giget tog en timme och en kvart och Michael var hemma i London vid lunchtid samma dag.

Andra artister har fått se sin populäritet och prislapp dala. R & B-sångaren Usher kunde ta 6.5 miljoner kronor för en show för ett par år sedan, men får nu nöja sig med en mille.

Den snabbast dalande stjärnan är ändå skandalblondinen och "American Pie"-skådespelerskan Tara Reid. Hennes gage har krympt från 225 000 kronor till en tiondel av det för en privatfest.

Några kändisar går det däremot inte att hyra, oavsett hur mycket pengar du erbjuder dem. Robert de Niro och Woody Allen går helt enkelt inte att köpa, enligt bokaren Katrina Berg Sussmeier.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro