ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket kostar Nintendo Switch – släpps i mars

Aron Andersson · 13 Jan 2017
Uppdaterad 13 Jan 2017

Foto: Nintendo


Nya konsolen från Nintendo förvandlas från stationär till bärbar och släpps i mars. Här är det senaste om spelen och tekniken till Switch.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagsmorgonen avslöjade Nintendo mer detaljer om kommande konsolen Switch. Här är det viktigaste från presentationen.

LÄS MER: Se alla trailers för nya Nintendo Switch-spelen

Pris och tillgänglighet

Den planeras att släppas den 3 mars i år, och kommer att kosta 299 dollar. Det motsvarar 2 700 kronor, men det svenska priset är ännu oklart.

Batteritid

Det speciella med Nintendo Switch är att den kan användas både som en stationär konsol, kopplad till teven, men även som en bärbar enhet, med inbyggd skärm. Den har då en batteritid på mellan två och en halv och sex timmar, förklarade företaget på presentationen. Därefter kan den bärbara konsolen laddas via usb-c.

LÄS MER: Här är allt om Nintendo Switch

Handkontroller

Nintendo avslöjade mer om handkontrollerna, Joy-Con, som kan kopplas loss från enheten. De har rörelsesensor och accelerometer, precis som Wii Remote och en särskild knapp för att ta skärmdumpar av spelen. Två kontroller följer med enheten, och kostar sedan 80 dollar för ett extra par eller 50 dollar för bara en ”halva”, skriver Engadget.

De speciella Joy-Con-kontrollerna öppnar för en ny typ av spel, vilket Nintendo bland annat exemplifierade med partyspelet ”1-2 Switch” som släpps vid lansering.

Prenumerationsavgift för att spela online

För de flesta spel krävs en prenumerationsavgift för att kunna spela online, något som i stor utsträckning varit gratis för Nintendos tidigare spelkonsoler. Först i höst kommer Nintendo börja ta betalt för detta, vilket innebär att det blir gratis under våren. Medlemmar kommer dock att få olika erbjudande och exempelvis kunna ladda hem ett spel gratis i månaden. Det gäller ”Virtual Console”-titlar för gamla NES- och SNES-spel.

Flera spel till Switch

”Legend of Zelda: Breath of the wild” kommer att finnas tillgängligt när konsolen släpps den 3 mars. ”Splatoon” får en uppföljare i ”Splatoon 2” som kommer först i sommaren och är ett av spelen som utnyttjar konsolens potential för att spela multiplayer lokalt med de nya handkontrollerna.

I ”Super Mario Odyssey” hamnar rörmokaren i den verkliga världen.
I ”Super Mario Odyssey” hamnar rörmokaren i den verkliga världen.Foto: Nintendo

”Super Mario Odyssey” kommer ännu senare och placerar bland annat Mario i den verkliga världen.

I spelet ”Arms” boxas du mot dina vänner på avstånd. Du använder rörelsekontrollerna för att styra slagen och spelfigurerna har sedan jättelånga armar, vilket gör att de överdimensionerade boxningshandskarna träffar med en viss fördröjning. Denna titel släpps någon gång under våren.

Spelen kommer inte längre att vara låsta till olika regioner.

LÄS MER: Se alla trailers för nya Nintendo Switch-spelen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro