ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket pengar lägger svenskarna på semestern

Linnéa Borgert · 5 Jun 2017
Uppdaterad 5 Jun 2017
Sverige toppar listan när det kommer till utgifter för resor.

Sverige toppar listan när det kommer till utgifter för resor. Foto: Dzmity Khvayanok / Alamy


Svenskarna väljer att lägga allt mer pengar på semestern. Dessutom är vi villiga att betala dyrt för hotellnätter, visar en färsk undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

I år kommer svenska hushåll i snitt att lägga 14 900 kronor på semestern, vilket motsvarar cirka 45 procent av den disponibla inkomsten. Det visar banken Ferratums årliga undersökning Sommarbarometern, som undersöker hur Sverige och 15 andra länder i Europa planerar att spendera årets semesterkassa. 2016 lade svenskarna i snitt cirka 12 000 kronor på sin semester och året innan dess 11 000 kronor.

Vad lägger vi då pengarna på? Enligt undersökningen är svenskarna de som lägger mest pengar på resor. Vi toppar också listan när det kommer till viljan att betala för dyra hotellnätter. 83 procent av svenskarna kan tänka sig att att betala mer än 100 euro för en hotellnatt. Många väljer dock andra boendealternativ – mer än hälften av svenskarna planerar att bo på Airbnb i sommar, enligt Sommarbarometern.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro