ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket skänker storstadsbor till välgörenhet

Josefin Svenberg · 30 Apr 2014
Uppdaterad 1 Maj 2014
Ungefär var femte storstadsbo skänker pengar regelbundet, till exempel en gång i månaden, till ideella organisationer. Genom att bidra till Metros och SOS Barnbyars gemensamma insamlingskampanj kan du hjälpa utsatta barn i #VerklighetensKambodja till ett bättre liv.

Ungefär var femte storstadsbo skänker pengar regelbundet, till exempel en gång i månaden, till ideella organisationer. Genom att bidra till Metros och SOS Barnbyars gemensamma insamlingskampanj kan du hjälpa utsatta barn i #VerklighetensKambodja till ett bättre liv. Foto: Urban Brådhe


Malmöbor och göteborgare skänker både större summor och mer regelbundet till välgörenhet, än vad stockholmare gör. Det visar en ny undersökning från United Minds.

klar

Artikellänk är kopierad

Det finns vissa skillnader i hur storstädernas invånare skänker pengar till välgörenhet och ideella organisationer. Det visar en undersökning som United Minds har gjort i samband med Metros och SOS Barnbyars gemensamma insamlingskampanj till förmån för de utsatta barnen i Kambodja.

Till exempel svarar 23 procent av Malmöborna att de har gett mer än 1 000 kronor till välgörenhet det senaste året, medan 21 procent av göteborgarna och 19 procent av stockholmarna svarar samma sak.

Det är dock göteborgarna som skänker pengar oftast. 29 procent svarar att de ger bidrag till ideella organisationer regelbundet, till exempel en gång i månaden. I Malmö är det 28 procent som gör samma sak och i Stockholm 24 procent.

– Även om skillnaderna är marginella så är det intressant att se resultaten. SOS Barnbyar har flest givare från Stockholm, men det ser nog olika ut hos olika organisationer, säger Katja Skaarud, insamlingschef på SOS Barnbyar.

– Vår största utmaning som vi ser är att människor inte tror att deras lilla bidrag kan göra skillnad. Men skänker man 50 kronor till Kambodja så ger det ett barn möjlighet att gå i skolan, säger Katja Skaarud.

Undersökningen, som genomfördes av United Minds i Cints onlinepaneler under perioden 25-31 mars 2014, besvarades av 1 068 personer i åldrarna 18-80 år från hela landet. I Stockholm besvarades undersökningen av 245, i Göteborg 181 och i Malmö 123 personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro