ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket skiljer sig Iphone-priserna

Malin Hansson · 19 Sep 2016
Uppdaterad 16 Jan 2017
Skillnaden mellan de dyraste och billigaste abonnemangen är stor, men det skiljer också mycket datamängd mellan dem. 

Skillnaden mellan de dyraste och billigaste abonnemangen är stor, men det skiljer också mycket datamängd mellan dem.  Foto: Kiichiro Sato


Tänkte du köpa abonnemang tillsammans med din Iphone 7 så se till att ha koll på de olika operatörernas erbjudanden. Du kan spara över 10 000 kronor beroende på vilket abonnemang du väljer.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson, Metros prylexpert.
Aron Andersson, Metros prylexpert.

En Iphone 7 kostar i dag från 7 490 kronor och Iphone 7 Plus från 8 790 kronor. En för många ganska saftig summa att hosta upp på en gång. Därför vänder sig nog en del till mobiloperatörernas erbjudanden om att få en telefon och abonnemang i ett.

Men priserna skiljer sig rätt rejält mellan de olika erbjudandena. Sajten Pricerunner har jämfört priset för abonnemang och mobil för en normalanvändare med ett två års abonnemang som inkluderar minst 60 samtal, 2 GB surf och 100 sms i månaden.

Det billigaste alternativet har ett totalpris på 11 400 kronor och det dyraste 14 376, en skillnad på över 300 kronor visar sajtens kartläggning.

– Sen finns det så klart ännu dyrare abonnemang som om man inte är uppmärksam på sitt behov av datamängd kan bli råka ut för, säger Stefan Ny, marknadschef på Pricerunner.

Metros prylexpert Aron Andersson tipsar om att se noga efter priset och vad som ingår i abonemanget.

– De allra billigaste abonnemangen kan ibland sakna vettig kundtjänst. Om det är viktigt för dig kan det vara värt att betala extra för. I övrigt tycker jag priset är den enskilt viktigaste faktorn, särskilt utslaget över en längre tidsperiod, säger Metros teknikexpert Aron Andersson.

►LÄS MER: Ska du köpa en Iphone 7? Så här mycket kan du få för din gamla mobil

Det är alltså viktigt att jämföra de olika datapaketen och tänka på hur mycket data, sms och samtal man faktiskt behöver. För även där finns mycket pengar att spara in.

Den lägsta surfen och billigaste avtalet hamnade på totalt 10 440 kronor medan det dyraste avtalet och en surfpott på 100 GB kostar 24 058, det är över 13 000 kronors skillnad. Men är det ens värt att ha abonemang?

– För den som har råd är det oftast bättre att köpa loss mobilen på en gång. Då slipper du sitta fast i ett abonnemang ifall det skulle ske prisändringar. Men i de billigaste fallen är mobilen, eller abonnemangskostnaden, rabatterad vilket så klart är ett plus, säger Aron Andersson.

►LÄS MER: Din mobil skapar hela 86 kilo avfall

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro