ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket tjänar de på behandlingshem för unga

Jenny Sköld · 4 Dec 2013
Uppdaterad 4 Dec 2013

Att driva behandlingshem för utsatta ungdomar är en mycket lönsam affär. Det visar en granskning från kreditupplysningsföretaget UC.

klar

Artikellänk är kopierad

Jan Emanuel Johansson är en av de stora vinnarna på marknaden för personer med problem.
Jan Emanuel Johansson är en av de stora vinnarna på marknaden för personer med problem.Foto: TT

UC har tittat på vilka vårdföretag som är mest framgångsrika sett till lönsamhet per anställd. Det visar sig att nästan häften av de 20 mest lönsamma vårdföretagen är boendeverksamheter för personer med problem.

– Om man tittar på resultaten på vårdföretagen i stort ligger de vanliga vårdjättarna i topp. Men tittar man på lönsamhet per anställd får man en siffra som kan jämföra små med stora aktörer. Det ger en mer rättvisande bild av hur det ser ut, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Generellt sett går det väldigt bra för de privata vård- och omsorgsföretagen i studien. Förutom en hög lönsamhet har företag inom branschen en väldigt låg risk för att hamna på obestånd inom två månader. 

– Många går rejält med vinst . De som driver de här verksamheterna är duktiga entreprenörer. Sedan kan vi inte säga något om vilken kvalitet de levererar på vården. 

Men lönsamheten kan samtidigt vara ett tecken på att branschen inte fungerar som den ska.

– Det är en ganska ny bransch som kan vara ganska omogen. Att man kan ta  ut den här typen av intäkter som krävs för att ge de här resultaten kan bero på att konkurrensen inte är knivskarp.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro