ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket tjänar fastighetsbolagen på hyrorna

Fredrik Stjernström · 10 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

Att äga fastigheter är en lönsam investering visar en ny rapport från Hyresgästföreningen. De menar att man inte kan släppa hyrorna fria med dålig lönsamhet som argument.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Fastighetsägarna i södra Skåne gjorde i snitt en vinst på nästan 7000 kronor per lägenhet förra året. Det visar Hyresgästföreningens undersökning av 15 fastighetsbolag.

– Det är bra att det är lönsamt. Problemet är att vi ofta hör fastighetsägare som påstår att man behöver införa marknadshyror för att det inte är tillräckligt lönsamt, säger Anneli Philipson, bostadspolitisk utredare på Hyresgästföreningen.

Göran Höckert är näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Syd som verkar för en friare hyressättning. Han menar att de inte använder dålig lönsamhet som ett argument.

– Det är lönsamt i vår bransch och det måste det vara. Allt görs i vinstsyfte. Det är inget att skämmas för, säger han.

I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet i januari skrev Christer Jansson, dåvarande vd för Fastighetsägarna Stockholm, att mycket låg lönsamhet gjort att många hyresrätter ombildats till bostadsrätter.

– Det för stå för honom. Vi använder inte det argumentet, säger Göran Höckert.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro