ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ofta blir vi avbrutna på jobbet

TT · 4 Jun 2015
Uppdaterad 4 Jun 2015

Hela 85 procent uppger att de inte kan koncentrera sig på sin arbetsplats. Det som var uppseendeväckande var hur extremt stort problemet är”, säger forskaren Zoë Humphries.

klar

Artikellänk är kopierad

I snitt var elfte minut blir vi avbrutna av något på jobbet. Särskilt i öppna kontorslandskap kan arbete som kräver koncentration få stå tillbaka, visar en ny studie som gjorts av kontorsmöbelföretaget Steelcase.

– Det som var uppseendeväckande var hur extremt stort problemet är. Det är lite grand som om du skulle bo ihop med dina far- och morföräldrar, föräldrar och barn i ett och samma rum, säger företagets forskningsansvariga Zoë Humphries till Dagens Nyheter.

Studien bygger på en opinionsundersökning utförd av Ipsos där 10 500 anställda i 14 länder deltog. 85 procent uppgav att de inte kan koncentrera sig på sin arbetsplats och bara 11 procent svarade att de var mycket nöjda med sin arbetsmiljö. Den senare gruppen hade också lätt att koncentrera sig; de kände sig lugna och kunde arbeta i grupper utan att bli avbrutna.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro