ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så optimerar du enkelt dina karriärmöjligheter

Kristian Borglund · 14 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Rekommendationer på nätverkssajten Linkedin gav 21-årige Christian Ronnerstam, creative director, en skjuts i karriären.

Rekommendationer på nätverkssajten Linkedin gav 21-årige Christian Ronnerstam, creative director, en skjuts i karriären. Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

Linkedin är ett Facebook för karriären. Vi guidar dig till maximal nätverksnytta.Internetbaserade nätverk­et Linkedin ses allt mer som ett måste för den som vill optimera sina karriärmöjligheter. Exempelvis underlättas spontanansökningar.– Det är lätt att få fram en träfflista på alla i sitt nätverks nätverk som jobbar med till exempel HR-frågor i Stockholm, säger Linus Zackrisson, grundare av Minkarriär.se.Nätverket är även en sjudande gryta för headhunting. – Behöver jag få kontakt med automationsingenjör­er i Skåne så får jag snabbt fram en lista. Och om jag vill veta vilka i mitt nätverk som jobbar på Ikea kan jag se det också.Boontariga Pipatanangura, vd på Workmint.se, ger det här rådet:– Lägg till alla dina jobbrelaterade kontakter, inklusive rekryterare du har träffat. Genom nätverkskontakter kan du snabbt få en dörröppnare, som: ”Jag såg via vår gemensamma kontakt Mats Andersson att du söker en säljare.”Christian Ronnerstam, 21, som jobbar som creative director, har haft stor nytta av sin profil:– Många uppdragsgivare har använt min profilsida för att se vad jag har för erfarenheter och referenser. Jag har även kontaktats via Linkedin av företag som sett hur andra uppdrags­givare har rekommenderat mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro