ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så överlever familjen kolik

Ulrica Widsell · 15 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Så överlever familjen kolik Catharina Enblad Nordlund och Anders Nordlund tog sig igenom fem månaders kolik med sonen Edvard, 4. Nu har de skrivit en bok för att hjälpa andra kolikföräldrar.

Så överlever familjen kolik Catharina Enblad Nordlund och Anders Nordlund tog sig igenom fem månaders kolik med sonen Edvard, 4. Nu har de skrivit en bok för att hjälpa andra kolikföräldrar. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Det blir inte alltid rosenskimrande lycka när en efterlängtad bebis kommer. För föräldrar till kolikbarn blir första tiden en kamp att överleva sömnlöshet och desperation. Barnet har ont i magen och skriker långa perioder och ofta på nätterna. Föräldrarna kan bära, vagga, massera, mata och dra vagn för att lugna. – Kolik är ett välkänt fenomen, som vi ändå inte vet så mycket om. Man har inte forskat mycket på det här, man konstaterar att det går över. Det kan vara svårt att få omgivningens uppmärksamhet och vi vill ge tröst och tips om vad man kan göra själv, säger journalisten Catharina Enblad Nordlund som tillsammans med maken Anders Nordlund skrivit en bok om att ha kolikbarn som kommer ut den här veckan. MAKTLÖSHET Catharina kände maktlöshet när sonen Edvard hade kolik. – Jag kunde inte hjälpa honom hur gärna jag än ville. Det var fruktansvärt. Jag kände mig otillräcklig, säger Catharina. För Anders var det tungt att orka med både jobbet som journalist och att ta hand om Edvard och avlasta Catharina hemma. – Det var otroligt slitigt. Jag gick som i halvkoma hela tiden. Det blir många oroliga telfonsamtal till akuten. – Det lugnade att veta att det inte var något farligt, men vården kunde inte göra något åt tröttheten eller känslan av hopplöshet, säger Anders.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro