ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så överlever känsliga växter vintern

Patrick Ekstrand · 14 Okt 2013
Uppdaterad 14 Okt 2013

Balkongväxterna måste in innan det blir för kallt, men många av dem vill inte umgås med sina ägare.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Citrusträd, fikon, olivträd och kamelior vill stå ljust och svalt på vintern – omkring 10 grader är perfekt. I dag finns till och med ett "hotell" för balkongväxter i Göteborg, men man behöver inte skicka sina älskade växter dit.

– Man kanske har ett garage med fönster eller en sommarstuga som man tittar till då och då, säger Karin Martinsson, förste trädgårdsintendent på Bergianska trädgården.

Inomhus är inte att tänka på då det är både för varmt och för torrt, vilket gör att växterna inte kan gå i vinterdvala och "ladda upp batterierna" inför våren. Och den som lyckas hitta ett bra övervintringsställe ska tänka på att inte vattna lika mycket som under resten av året.

Men det bästa är kanske att satsa på andra växter. – Man ska tänka sig för vilka växter man köper. Man får antingen anpassa växterna efter hur man bor eller anpassa sig själv efter växterna, säger Martinsson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro