ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS
hela denna artikel är en annons

Så planerar du resan med SL i jul och nyår

Metro · 14 Dec 2018
Uppdaterad 2 Jan 2019
Så reser du med SL i jul.

Så reser du med SL i jul. Foto: SL


SL-trafiken går lite annorlunda, barn reser fritt med dig som vuxen och kundtjänsten har öppet dygnet runt, som vanligt. Läs här vad som gäller i kollektivtrafiken under jul- och nyårshelgerna.

klar

Artikellänk är kopierad

När natten går tunga fjät är det dags att planera sina jul- och nyårsresor i länet. Eftersom en stor del av SL-trafiken går enligt speciella tidtabeller på julafton, är det en god idé att gå in på sl.se och söka på sin resa i förväg. Då ser man om det är förändringar på den eller de linjer man ska resa med. Den som hellre tar del av hela tidtabellen, hittar även dessa på sl.se.

Till exempel går inte tunnelbanan under natten mellan julafton och juldagen förrän på juldagsmorgonen klockan 06. Vardagarna mellan jul och nyår och mellandagarna fram till trettondedagen, är många lediga och SL-trafiken anpassas då.

På julafton går busstrafiken över från ordinarie lördagstidtabell till en jultidtabell under eftermiddagen. Natt mot juldagen går turerna som en natt mot vardag med en del undantag, och på nyårsafton enligt ordinarie lördagstidtabell. Som vanligt på julafton går linje 58 mellan Sankt Eriksplan och Norra begravningsplatsen och omvänt mellan klockan 11 och 18.

Håll koll på din resväg här.

Barn under 12 år reser fritt med vuxenSL:s helgrabatt gäller från klockan 00.00 söndag 23 december fram till och med klockan 24.00 söndag 6 januari 2019. Du som är över 18 år får på din SL-biljett ta med upp till sex barn, som fyllt 7 men inte 12 år, utan extra kostnad de här dagarna. Barn under 7 år reser alltid gratis i SL-trafiken i sällskap med en annan resenär med biljett. Barn som har fyllt 12 år behöver däremot biljett när de reser även under jullovet.

Ingen trafik kring stadens nyårsfirandeDen som vill ta del av stadens traditionella nyårsfirande ska bege sig till Skeppsbron och Blasieholmens kaj, som är en fyrverkerifri zon. Det gör det enklare att njuta av fyrverkerierna som skjuts upp från vattnet nedanför Slottsbacken. En del av innerstadsbussarna måste köra en annan väg och kan inte stanna vid alla sina hållplatser, eftersom området stängs av för trafik mellan cirka klockan 20 och 05.

Kundtjänsten har alltid öppetSL:s kundtjänst har öppet dygnet runt även under helgerna. Du kan chatta via sl.se eller SL-appen eller ringa på 08-600 10 00. SL:s Facebooksida är bemannad dygnet runt, även på julafton och nyårsafton.

pil
Starta helgerna med ett besök på sl.se

Alla aktuella tider för båtar, bussar, tåg och spårvagnar i SL-trafiken hittar du när du söker din resa på sl.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro