ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så reagerar folk på stan när ett barn gifter sig: "Du är pervers"

Johan Wikén · 26 Feb 2016
Uppdaterad 26 Feb 2016

Varje minut tvingas 25 minderåriga flickor i världen gifta sig, enligt FN. För att uppmärksamma problemet iscensatte Coby Persin en bröllopsfotografering mellan en 12-årig flicka och en äldre man – i centrala New York.

klar

Artikellänk är kopierad

I filmen ser man hur en äldre man och en flicka poserar för bröllopsbilder – mitt på Times Square i New York. Det tar inte lång tid innan förbipasserande stannar till och frågar vad som pågår. Flera blir upprörda.

”Var är hennes föräldrar?”, frågar en man. Andra säger att de ska kontakta polisen. En person kallar den äldre mannen för "pervers".

LÄS MER: Hon giftes bort mot sin vilja: "Vi får inte vara fega i Sverige"

Bakom filmen står Youtube-stjärnan Coby Persin som uppger att han vill uppmärksamma det globala problemet med barnäktenskap.

Varje dag blir ungefär 37 000 flickor under 18 år bortgifta runt om i världen, enligt FN. Det är 25 flickor i minuten. Unicef uppskattar att 700 miljoner kvinnor som lever i världen i dag har ingått äktenskap som barn.

►LÄS MER: Fem fakta som visar varför kampen mot tvångsäktenskap måste fortsätta

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro