ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så registrerar du en domän

Kristoffer Rengfors · 31 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DOMÄN. För att registrera en domän med toppdomänen .se måste kontaktar man någon av Stiftelsen för Internetinfrastrukturs .se-ombud. Lista på ombud finns här:

Tänk på att det kostar en liten slant att registrera ett domännamn. En .com-domän kan kosta runt 50 kronor. Priset kan variera beroende på vilket ombud du väljer, så titta runt. När du valt ett ombud fyller du i anmälningsformuläret. I de allra flesta fall måste du sedan betala fakturan för registreringsavgiften innan domänen är helt registrerad.

De allra flesta ombud kan hjälpa dig registrera även domännamn med andra toppdomäner. .nu-domänen klarar exempelvis av bokstäverna å, ä och ö i adressen. Så finns inte domännamnet du vill ha med en toppdomän går det alltid prova en annan.  Ombuden kan i de allra flesta fall även hjälpa till med webbhotell där du kan ha innehållet till den webbsida du planerar att ha adressen till. Om det nu inte är så att du registrerar domänen för att sälja den vidare.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro