ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så rik blir Sjöberg på Postkodlotteriet

TT · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014
Så rik blir Sjöberg på Postkodlotteriet

Så rik blir Sjöberg på Postkodlotteriet Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Sjöberg är affischnamnet framför andra för Postkodlotteriet. För det blir han rikligt belönad. Hans bolag drar in drygt 4 miljoner kronor om året. Merparten kommer från Postkodlotteriet, bekräftar programledaren för Di.se.

   – Jag inbillar mig att jag har en marknadsmässig lön för en programledare i min position, dessutom har jag utöver programledarfunktionen en ambassadörspost för lotteriet och en marknadsföringsfunktion. Jag tror att det här är i allra högsta grad skäligt, säger Sjöberg till Di.se.

  Rickard Sjöberg är programledare för ”Postkodmiljonären” i TV 4 och arbetar även som ambassadör för lotteriet. Postkodlotteriet har kritiserats för sina höga ersättningar till chefer och affischnamn. Även om det formellt är ett företag som driver lotteriet har de fått lotteritillstånd genom att starta en ideell förening och Postkodlotteriet lyfter ofta fram sitt stora välgörenhetsarbete.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro