ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så rika är Sveriges stora schlagerdrottningar

Moa Kärnstrand · 22 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Lena Philipssons bolag Maria Magdalena AB drar in mest pengar.

Lena Philipssons bolag Maria Magdalena AB drar in mest pengar. Foto: SCANPIX


Stora ekonomiska skillnader i schlagervärlden

klar

Artikellänk är kopierad

Bäst för Charlotte Perrelli att hon rider på schlagervågen så länge hon kan. Hennes bolag tampas nämligen med stora skulder. De andra schlagerdrottningarna, däremot, har det betydligt fetare ställt.Sveriges hopp i Belgrad, Charlotte Perrelli, har på senare tid haft svårt att betala räkningarna genom det ena av sina bolag, Chanille. Det skriver Dagens Industri, som granskat schlagerstjärnornas ekonomi.

Företaget äger visserligen familjen Perrellis villa i Djursholm utanför Stockholm, men har samtidigt skulder på 9,9 miljoner kronor. Korsettprimadonnan äger också ett annat bolag som förra året gick med vinst. Men båda bolagen har fått kritik av revisorer efter att skatter och avgifter betalats in för sent, skriver DI.

I schlagerlegendaren Carola Häggkvists börs däremot ser det betydligt ljusare ut. Trots blomkrukekastning gjorde hennes tre olika bolag förra året en sammanlagd vinst på över 1 miljon kronor. Fetaste plånboken har sångerskan Lena Philipsson, som i sitt bolag Maria Magdalena AB är helt skuldfri och har tillgångar på närmare 14 miljoner. Hon har under de senaste tre åren tjänat storkovan på sina schlagerlåtar och gjorde bara under 2006 en vinst på 5,6 miljoner, enligt DI:s granskning.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro