ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ringer du billigare på semestern

Ola Jacobsen · 26 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är roligt att ringa billigt.
Det är roligt att ringa billigt.Foto: Natacha Pisarenko/AP

Trött på dyra mobil­räkningar när du varit utomlands? Sluta med det. Nu kommer kontant­kortet som låter dig ringa billigt med mobilen i nästan hela världen.Kontantkortet är skapat för utlandsresenärer som vill ha ett svenskt nummer som funkar i hela världen, utan att kosta mer än några kronor per minut. Företaget Comtelo samarbetar med 80 operatörer i 143 länder. Simkortet låter hela tiden telefonen leta efter det mobilnät som har bästa täckningen av de 80 operatörerna och kopplar upp sig mot det.

– Kortet är gjort för att du ska kunna åka på semester eller tjänsteresa och kunna ta emot samtal utan att få hut­lösa räkningar när du kommer hem, säger Andreas Khoshnou, vd för Comtelo.

Hur kan ni vara så mycket billigare?– Vi skickar trafiken di­rekt till respektive operatör. Vi använder inte de samtrafikavtal som de vanliga svenska operatörerna använder, säger Andreas Khoshnou.

Som bieffekt går det att byta nät när man vill även i Sverige. Det söker av Comviqs, Telenors, Telias och Tres mobilnät på jakt efter den bästa täckningen. – Så länge det finns ­mobil­täckning med något av näten så har du täckning med det här kortet, säger Andreas Khoshnou.

Att ringa med kontantkortet är dock lite ­krång­ligare än med vanligt simkort. Först måste man alltid slå in landskoden, sedan måste man vänta i tio ­se­kun­der­ på att bli uppringd. När man svarar kopp­las samtalet fram.

Startpaketet kostar 619 kronor, men man får bara ringa för 10 euro. Varför är det så dyrt?– Vi har ingen större jätte som finansierar det här utan gör det själva. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro