ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så röstningskapar nätforumet Taylor Swift

Jack Werner · 16 Jul 2013
Uppdaterad 17 Jul 2013
Så röstningskapar nätforumet Taylor Swift

Så röstningskapar nätforumet Taylor Swift


Kommer en av den amerikanska popvärldens hetaste namn snart behöva tillbringa en dag med en "äcklig 39-åring"?

klar

Artikellänk är kopierad

Hon är en av den amerikanska popvärldens hetaste namn, säljer ut hela arenor och skapar rubriker med lillfingret, men snart kommer hon behöva tillbringa en eftermiddag med en 39-årig man som beskriver sig själv som ett äckel. Åtminstone om nätanslagstavlan 4chans senaste bus går vägen.

Det hela är ett skämt som i stort sker på bekostnad av radiokanalen Kiss 108 FM i Boston. De utlyste nämligen nyligen en tävling där den som fick flest röster på sin profil på deras hemsida skulle bli den lycklige vinnaren av biljetter till en konsert med, såväl som ett tillfälle att träffa, självaste Taylor Swift, ung singer-songwriter. Tusentals unga fans av den countryanstrukna artisten strömmade till, och länge såg det ut att bli en glad tonåring som fick äran att ta Swift i hand. Men sedan anmälde Charles sig.

Att han heter Charles Zouras och ser trött och skäggig ut är ungefär allt vi vet om honom. På Kiss 108 FM:s hemsida beskriver han sig som en 39-åring som känner sig som 22, och han säger att han ”älskar Taylor så mycket att jag inte bryr mig om att såväl vuxna som barn häcklar mig för det”. Efter att han anmälde sig gick en av hans vänner in på 4chans forum för allmänna diskussioner in och berättade om saken, och skrev att hens ”läbbiga 39-åriga kompis Charles gärna skulle krossa de tävlande småtjejernas dröm (och dessutom lukta på Taylow Swifts hår, för han gillar sånt) genom att vinna denna tävling". Den beskrivningen charmade uppenbarligen användarna av 4chan, ett av världens största forum som är välkänt för sin respektlösa och ofta groteska humor, och fler och fler anslöt till röstningen. Bara åtta timmar senare stod det klart att Charles klättrat från 25:e plats i rankingen ända upp till första.

Det är inte första gången 4chan bestämt sig för att på egen hand avgöra utgången av en tävling. Stora aktörer som PepsiKinderägg och tidningen Time har fått se sina omröstningar övertagna av forumet. Det är inte ens första gången det sker med Taylor Swift som huvudperson – senast förra hösten bestämde de via massröstning att hon skulle hålla konsert för en skola för döva. Och det ser nu alltså ut som att ännu en kapad tävling får läggas till handlingarna. I skrivande stund sprids länken som innebär en röst för Charles vilt på Twitter, Facebook, Reddit och – såklart – 4chan.

Nu återstår bara att se om Charles verkligen kommer bli vinnaren – de aktörer som får sina tävlingar kapade av 4chan brukar vara duktiga på att hitta kryphål för att slippa utföra det nätbusarna vill ha av dem. Suck, denna ständiga PK-censur.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro