ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så säger du bäst "hej då" till din gamla chef

Kristina Hultquist · 29 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Det är viktigt att vara uppriktig när du ska lämna företaget menar Shortcuts HR-expert. Bilden är arrangerad.

Det är viktigt att vara uppriktig när du ska lämna företaget menar Shortcuts HR-expert. Bilden är arrangerad. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

... i samarbete med Shortcut och Campus – hjälper dig att ligga steget före i arbetslivet.
... i samarbete med Shortcut och Campus – hjälper dig att ligga steget före i arbetslivet.

Du har fått ett nytt drömjobb och vill dra fortare än kvickt. Men din nuvarande chef vill ha ett samtal med dig innan du sticker. Shortcuts HR-expert Kristofer Palmblad vet hur du fixar avgångsintervjun.Att se avgångsintervjun som ett tillfälle att spy galla över sin arbetsplats gynnar ingen enligt HR-experten Kristofer Palmblad. Tar du i för mycket finns det risk att arbetsgivaren slutar lyssna och tar dig för en gnällspik.– Du ska vara så uppriktig som möjligt, men väg dina ord. Du behöver kanske inte säga att chefen är helt värdelös. Se i stället till att motivera varför du tycker som du gör, så att företaget kan göra något åt situationen.Är det bättre att hålla tyst om man vill ha bra referenser?– Avgångsintervjuer är till för att företaget ska få veta vad de är bra och dåliga på och kunna lära av sina misstag. Är du inte uppriktig kan du lika gärna hoppa över samtalet. En hållpunkt för avgångsintervjuer är att de inte ska hållas av närmaste chef, utan av personalavdelningen. Men finns det nackdelar med att vara uppriktig?– Det är i så fall att du kan få dåliga referenser eller att företaget pratar illa om dig i en begränsad bransch. Men var ändå så uppriktig som möjligt. Det är viktigt för företaget att få ett bra avslut och ta till sig av dina synpunkter.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristina Hultquist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro