ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så samlar e-sportarna in pengar till Musikhjälpen

Simon Krona · 16 Dec 2016
Uppdaterad 16 Dec 2016
Johan Mild, My Dahlstrand och Emil Christensen samlar alla in pengar till Musikhjälpen.

Johan Mild, My Dahlstrand och Emil Christensen samlar alla in pengar till Musikhjälpen. Foto: Privat/Christian Gustavsson/Heaton


Johan streamar, My arrangerar en Starcraft-turnering och Emil auktionerar ut en Counter-Strike-lektion. Här berättar tre e-sportare om hur de samlar in pengar till årets Musikhjälpen som i år samlar in pengar för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Privat/MisterMildTV

Johan ”MisterMild” Mild, 25 – streamar Overwatch

Under veckan ska Johan Mild streama så mycket han kan och samtidigt be om donationer från tittarna. Pengarna går oavkortat till Musikhjälpen.

Hur fick du den här idén?

– Jag tänkte att jag har ju jobb och pengar, jag behöver ju inga donationer från min stream. Så då tänkte jag att jag kan ju lika gärna ge pengar till de som behöver det.

Vad är fördelen med att samla in pengar genom en stream?

– Jag tror att alla sätt att sprida det här till en ny publik är bra. Jag har ju en internationell stream och donationerna jag fått in är inte från svenskar. Ju fler som vet om det, desto fler hjärtan kan man väcka.

Christian Gustavsson

My ”Ciciles” Dahlstrand, 25 – arrangör ”E-sporten för Musikhjälpen”

Tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna i föreningen STHLM e-sport har My Dahlstrand tagit initiativ till ”E-sporten för Musikhjälpen” som kommer att hålla en välgörenhetsstream under hela veckan. Både tittare och spelare uppmanas till att skänka pengar eller lägga ut auktionsobjekt till förmån för Musikhjälpen.

Vad kan era följare förvänta sig under veckan?

– Vi kommer att ha en välgörenhetsstream under hela veckan där vi som är med i föreningen spelar en rad olika spel. Vi har även bjudit in streamers och andra e-sportorganisationer att medverka, och förhoppningsvis kommer vi att ha en turnering i Starcraft 2. Allt avslutas med ett irl-evenemang på en krog i Gamla stan i Stockholm.

Ska du själv vara med i streamen?

– Ja, på fredag ska jag försöka lära en kille att spela League of Legends i streamen.

Vad är målet?

– Förhoppningsvis kan vi slå siffran från förra året – då samlade vi in 20 000 kronor.

Foto: Metro

Emil ”HeatoN” Christensen – auktionerar ut sig själv

Counter-Strike-profilen HeatoN auktionerar ut ett träningspass med sig själv – först på gymmet och sedan vid datorn. Som en extra bonus får man med sig diverse gaming-utrustning hem. Så här svarade HeatoN själv på Metros frågor i ett mejl:

Hur fick du idén till det här?

”Jag blev kontaktad av Musikhjälpen och för mig var det en självklarhet att hjälpa till. Årets tema ”Barn i krig har rätt att gå i skolan” är något som ligger mig väldig varmt om hjärtat.”

I skrivande stund ligger det ledande budet på 5 900 kr (nu har det stigit till 10 200 kronor, reds anm). Hur känns det?

”Bra! Jag hoppas dock på rejält mycket mer pengar.”

Vad tänker du om att e-sporten har börjat syssla med välgörenhet?

”E-sport-communityn har en enorm styrka och en tradition av att stötta både välgörenhet och varandra. Det är det allra finaste med e-sporten.”

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro