ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så satsar musikfestivalerna på andra aktiviteter än musiken

Henrik Ek · 1 Maj 2017
Uppdaterad 1 Maj 2017
Under Åre Sessions spelade bland annat Jonathan Johansson i en skidlift.

Under Åre Sessions spelade bland annat Jonathan Johansson i en skidlift. Foto: Hilda Arneback


Åre Sessions blev en succé – nu lovar arrangörerna att utveckla konceptet aktivitetsfestival”. – Vi vill erbjuda mer än bara konserter, säger Patrick Fredriksson från arrangören Luger.

klar

Artikellänk är kopierad

The Hives och Veronica Maggio i all ära – skidskolan, yogaklasserna och toppturerna på fjället var det som verkligen satte fart på Åre Sessions-besökarna i helgen. 

– Skidskolan blev fullbokad direkt. Det är något vi får utveckla till nästa år, säger Patrick Fredriksson som varit med och utvecklat konceptet.

Hälsa som tema ligger onekligen i tiden och initiativet med fysiska aktiviteter passar bra med den unga profilen på både Åre Sessions och flaggskeppet Way out west i Göteborg.

– Vi har egentligen alltid sagt att vi vill erbjuda mer. På Way out west har vi filmfestival och konferenser utöver spelningarna. I Åre blir det förstås aktiviteter som är väldigt tätt kopplade till destinationen, säger Fredriksson vidare.

LÄS MER: Här är festivalerna att hålla koll på i sommar

Under Åre Sessions erbjöds bland annat yogaklasser.
Under Åre Sessions erbjöds bland annat yogaklasser.Foto: Hilda Arneback

Åre Sessions är nytt för i år men planen är att göra festivalen till en årligt återkommande tillställning som markerar avslutningen på skidsäsongen på orten.

I vanliga fall är helgen en av de lugnaste, något arrangörerna vill ändra på.

Men exakt hur många som besökte Åre Sessions den här helgen enbart för festivalens skull är svårt att säga. Arrangören sålde nämligen inga biljetter – entré till konserterna ingick i priset för liftkorten.

– Vi har inte hunnit utvärdera det så noga, men det känns som en väldigt lyckad grej. Den absoluta merparten av de som kom hit för festivalen åkte också skidor. Och det är det som ska vara Åre Sessions DNA. Du ska åka skidor och ha kul på dagarna och sedan festa och se konserter på kvällarna, säger Patrick Fredriksson.

LÄS MER: Sänk volymen på konserterna så att min dotter får komma in

pil
Festivaler som erbjuder mer

Coachella

Förutom de absolut största artisterna har Coachella utanför Los Angeles stor närvaro av konst och konstnärer som festivaldeltagarna kan utforska mellan spelningarna.

Governors ball

Den största festivalen i New York City där besökarna förstås har tillgång till allt som storstaden har att erbjuda i form av mat och kultur.

Sound on Sound fest

I den musikaliska smältdegeln Austin i Texas hålls en festival som samlar massvis med olika musikgenres tillsammans med evenemang inom actionsport och ståuppkomik.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro