ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ser "Cityakuten"- stjärnorna ut i dag

Louise Jacobson · 15 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

”Cityakuten” går i graven. I kväll sänds sista avsnittet i TV 3 och några av de ursprungliga doktorerna återvän­der för att ta farväl. 15 år och 331 avsnitt gör serien till en av de längsta. De ­rekord­många Emmynomineringarna (22 vinster) gör skådisarna till de mest hyllade i tv-historien. Men var tog de vägen efter ”Cityakuten”?

George Clooney, 48

109 avsnitt. Spelade barnläkaren dr Doug Ross, kanske bäst ihågkommen som en ”womanizer” med en strulig relation till sjuksköterskan Carol (Julianna Margulies). Var med från starten 1994 till 2000. Resten är historia. ”Batman” ”Out of sight”, ”Ocean’s eleven” ”O brother, where art thou?”, ”Syriana”… Clooney är även verksam som regissör och producent. Dök upp i avsnitt 19 i sista säsongen 2009.

Sherry Stringfield, 41

142 avsnitt. Som omtyckta dr Susan Lewis var hon med i de tre första säsongerna men bröt, mot producentens stora förtret, kontraktet just som dr Lewis fick ihop det med dr Greene. Har hoppat av flera serier och kallas därför ”the goodbye girl” i Hollywood. Har synts i ”Tell me you love me”, ”Shark” och ”Law and order”. Återkomst till ”Cityakuten” 2001 gav tittarrekord.

Anthony Edwards, 46

181 avsnitt. Var med från starten till 2001 då hans karaktär dr Mark Green dog av en hjärntumör. Återkom i en flashback i sista säsongen. Har fortsatt som doldisskådis med roller för tv och film, senast "Zodiac". I år är han aktuell i ”Motherhood” med Uma Thurman och Minnie Driver.

Noah Wyle, 36

255 avsnitt. Som den unge förmågan dr John Carter, med från start, har han gjort rekordmånga avsnitt av serien men sedan 2004 bara gästspel. Fortsatte en bana som birollsinnehavare i stora filmer som "Donnie Darko", ”Vit oleander” och ”W”. Är konstnärlig ledare för en teater i Hollywood.

Laura Innes, 51

251 avsnitt. Gjorde rollen som den elaka men respekterade dr Kerry Weaver från 1995 fram till 2007 och är därmed den skådis som stannat längst i serien. Regisserade också flera avsnitt och fortsatte framgångsrikt den banan, bland annat i ”Vita huset” och ”Brothers & sisters”.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro