ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ser supersatsningen ut

Hanna Berndtsson · 23 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kent Widding Persson vid en modell av idottscentret för kvinnor.
Kent Widding Persson vid en modell av idottscentret för kvinnor.Foto: SCANPIX

Unik forskning, en träningsanläggning i toppklass och 500 nya jobb. Så ser visionen ut för Malmös nya idrotts-center för kvinnor. Manskroppen har länge varit i fokus för forskarna, men nu sätts kvinnan i centrum på The World Village of Woman Sports. – Nästan inget har gjorts i fråga om forskning och utveckling när det gäller kvinnor och sport, säger Kent Widding Persson, en av initiativtagarna till centret.

När centret öppnar år 2012 kommer det att satsas stort på forskning inom bland annat fysiologi och idrottspsykologi. Idrottsanläggningen kommer att erbjuda allt som en idrottskvinna på elitnivå kan behöva, till exempel gym, bassänger och löparbanor. Damfotboll kommer att prioriteras, både Fifa och Uefa ställer sig bakom satsningen.– Det bästa är att få en mötesplats som sträcker sig både nationellt och internationellt där tränare och spelare kan utbyta erfarenheter, säger Marika Domanski Lyfors, fotbollschef på Svenska fotbollförbundet. 

När centret står klart räknar Kent Widding Persson  med att 500 personer kommer att anställas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro