ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Apple klå Spotify med miljardaffär

Aron Andersson · 9 Maj 2014
Uppdaterad 9 Maj 2014
Så ska Apple klå Spotify med miljardaffär

Så ska Apple klå Spotify med miljardaffär


Apple kan vara på väg att göra sitt största uppköp någonsin. Nu skriver Financial Times att Iphonejätten vill köpa hörlurstillverkaren Beats Electronics, för nära 21 miljarder kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är musikproducenten Jimmy Iovine, och hiphoparen Dr Dre som grundade Beats Electronics, som förutom hörlurar även har en tjänst för strömmande musik. Enligt Financial Times kan köpet komma att presenteras redan nästa vecka.

Apple har länge haft en ledande position inom digital musikförsäljning, men under 2013 minskade nedladdningen från Itunes för första gången sedan tjänsten lanserades. Samtidigt ökar antalet användare av prenumerationstjänster som Spotify och Beats Music kraftigt.

Det ryktade uppköpet ses som ett tecken på att Apple behöver hjälp utifrån för att få ordning på sin musiksatsning och tidigare har företaget aldrig köpt så stora företag som Beats Electronics. – Vad gäller uppköp har Apple varit väldigt, väldigt försiktiga tidigare. Jag tror inte att de har spenderat en miljard dollar något av de senaste fyra åren, säger Richard Lane, analytiker på Moody’s till Financial Times.

Men Beats-affären beräknas av Financial Times kosta Apple 3,2 miljarder dollar, motsvarande nära 21 miljarder kronor. Tidningen hänvisar till källor med insyn, men skriver också att samtalen inte avslutats och att affären kan komma att inte bli av.

Varken Apple eller Beats har kommenterat uppgifterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro