ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Apple stoppa Android

Aron Andersson · 3 Sep 2012
Uppdaterad 3 Sep 2012
Så ska Apple stoppa Android Tim Cook.

Så ska Apple stoppa Android Tim Cook. Foto: Scanpix


Inför släppet av nästa Iphone är Apples strategi klar: konkurrenternas mobiler ska förbjudas. Patentstrider pågår på flera håll.

klar

Artikellänk är kopierad

Höstens mobilkamp är snart i full gång. Om drygt en vecka väntas Apple presentera nästa Iphone. Självförtroendet är på topp hos teknikjätten efter seger i en rättstvist mot konkurrerande Samsung.  – Vi applåderar domstolen för att de ansåg att Samsungs beteende var uppsåtligt och för det tydliga budskapet att att stjäla är fel, sa Apples vd Tim Cook efter domen.

Apple menar att Samsungs mobiler bara är kopior av Iphone och utöver skadestånd på nära sju miljarder kronor kan ett säljförbud för flera av mobilerna införas i USA. Och enligt nyhetsbyrån Bloomberg vill Apple även sätta stopp för flaggskeppet Galaxy S3 och storsäljaren Galaxy Note. 

Men Samsung Sverige menar att mobilerna fortfarande kommer att säljas här. – Utifrån juridiska grunder påverkas inte den svenska marknaden, säger pressansvarig Mats Lövgren till PC för Alla.

Det innebär att svenska mobilköpare inte påverkas i någon större utsträckning i höst. Men ett säljförbud i USA kan få stora konsekvenser och det amerikanska domslutet har satt press på även andra mobiltillverkare. Experter menar nu att även HTC och Motorola riskerar patentstrider.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro