ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska bolagen stoppa mutorna

Fredrik Beckman · 26 Sep 2011
Uppdaterad 26 Sep 2011
I våras inleddes rättegångarna i muthärvan i Göteborg. Olle Lundgren, före detta teknisk chef på kommunala Poseidon i Göteborg, hade mottagit 23,8 ton tegel att användas i hans villa.

I våras inleddes rättegångarna i muthärvan i Göteborg. Olle Lundgren, före detta teknisk chef på kommunala Poseidon i Göteborg, hade mottagit 23,8 ton tegel att användas i hans villa. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX


Två anställda till kommunala bostadsföretag åtalas för mutbrott. Krafttag för att förhindra nya mutor.

klar

Artikellänk är kopierad

En fastighetsingenjör på det kommunala bostadsbolaget Poseidon ska ha tackat ja till att få elinstallationer gjorda på sitt privata hus för av ett elföretag. Totalt var jobbet värt 112 000 kronor. Nu åtalas han misstänkt för grovt mutbrott. När muthärvan började rullas upp förra året ska han dessutom ha bett företaget om en faktura som han betalade, enligt åklagaren var det för att ge sken av att han inte hade fått arbetet utfört gratis. Samtidigt åtalas en distriktschef på samma företag, även han misstänkt för grovt mutbrott. Han ska bland annat ha tagit emot toalettstol, kyl och frys och fått det installerat av ett företag. Sedan muthärvan började rullas upp har de kommunala bolagen genomfört en rad åtgärder. – Vi nagelfar rutiner och ser var vi kan ha eventuella brister. Vi kommer att genomföra fler förändringar, så är det, säger Göran Leander, informationsansvarig på Poseidon. Även på Familjebostäder har muthärvorna lett fram till en rad åtgärder. – Vi gör också fler stickprov i de projekt som vi genomför. Det gäller även mindre projekt, som renovering av enskilda badrum. Jag tycker att vi har bra rutiner i dag. Det är liten chans att man kan göra något i dag som man inte ska, säger Katrin Amgarth, informationsansvarig på Familjebostäder.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro