ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska de besvara nyanländas vanligaste frågor om Sverige

Niklas Sandberg · 6 Jan 2016
Uppdaterad 6 Jan 2016
Ideella föreningen Göthenburgo hoppas kunna hjälpa ensamkommande flyktingar med sina kortfilmer.

Ideella föreningen Göthenburgo hoppas kunna hjälpa ensamkommande flyktingar med sina kortfilmer. Foto: Vimeo


Den ideella föreningen Göthenburgo har nyligen startat upp ett projekt för att hjälpa ensamkommande flyktingar. Med hjälp av korta informationsfilmer, på flyktingarnas språk, kommer de att svara på några av de vanligaste frågorna som man som flykting kan ha.

klar

Artikellänk är kopierad

Det började med att den ideella föreningen Göthenburgo blev kontaktad av enheten för ensamkommande barn i Mölndal som arbetade med att göra en utställning kring deras arbete.

– De ville att vi skulle göra en film om utställningen och på så sätt hamnade vi på ett boende där vi fick träffa ungdomarna. På så sätt växte idén om det här projektet fram, berättar Roozbeh Behtaji, grundare och konstnärlig ledare för Göthenburgo.

Göthenburgo har funnits i två år och sysslar med tv- och filmproduktion, vars syfte är att föra människor närmare varandra. Därför passade just projektet med att hjälpa ensamkommande flyktingar med kortfilmer som en hand i en handske för föreningen.

►LÄS MER: Hjälplinje för ensamma flyktingbarn

– Projektet går än så länge jättefint. Vi har fått mycket delningar i sociala medier och blivit kontaktade av olika människor som alla bara gett positiv respons och som vill delta på olika sätt.

Vem som helst är välkommen att höra av sig för att hjälpa till och delta. I nuläget har redan ett antal ungdomar från olika boende visat sitt intresse, vilket även personalen på boendena gjort, enligt Roozbeh Behtaji.

– Vi har dock inte hunnit träffa någon ännu i nuläget eftersom vi precis har börjat med projketet, men vi har pratat med flera som har hört av sig.

Ni uppmanar ensamkommande att höra av sig med frågor som de undrar över. Vilken är den vanligaste frågan som de har?

– Det är en sak som även är med i vår första informationsfilm, och det är att de undrar vad de ska göra med busskortet. De undrar var det är för platskort och hur det används.

►LÄS MER: Så kan din gamla mobiltelefon hjälpa flyktingar

Gör ny film med oss! from GÖTHENBURGO on Vimeo.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro