ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska din arbetsmiljö bli bättre – i fem punkter

Ida Gustafsson · 14 Mar 2016
Uppdaterad 14 Mar 2016
Att arbeta natt, få för mycket jobb eller att jobba under stor press kan leda till att vi blir sjuka av våra jobb. Det vill Arbetsmiljöverket minska på och efter den 31 mars gäller nya regler för arbetslivet. 

Att arbeta natt, få för mycket jobb eller att jobba under stor press kan leda till att vi blir sjuka av våra jobb. Det vill Arbetsmiljöverket minska på och efter den 31 mars gäller nya regler för arbetslivet.  Foto: Alamy/TT


Sjukskrivningstalen har ökat med 70 procent på ett år enligt Arbetsmiljöverket. Och för att fler ska må bättre på jobbet införs nya regler i slutet på mars – det här är vad som gäller.

klar

Artikellänk är kopierad

Från och med 31 mars får vi nya regler som ska förbättra din vardag på jobbet. De nya bestämmelserna ska se till att sjukskrivningarna minskar och att folk ska må bättre på jobbet. De som inte följer de nya reglerna kan få en inspektion av Arbetsmiljöverket som sen skriver hur arbetsplatsen ska komma till rätta med problemen. Men om det inte händer någonting kan arbetsgivaren få ett vitesföreläggande, böter, för att de inte följt reglerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro