ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Eriksdal bli som High Line Park i New York

Viktor Bendz · 30 Mar 2012
Uppdaterad 30 Mar 2012
De öde spåren vid Eriksdal på Södermalm får bland annat kafé, odlingsskola och urban trädgård.

De öde spåren vid Eriksdal på Södermalm får bland annat kafé, odlingsskola och urban trädgård. Foto: Nadia Nörbom


De övergivna spåren framför Eriksdalsbadet är på väg att förvandlas till en urban trädgård. Stadsodling, marknad och kafé öppnar den 1 maj. – Vi vill sprida idén om odling, säger Philipp Olsmeyer.

klar

Artikellänk är kopierad

Philipp Olsmeyer, Lisa Kopp med sonen Walter och Max Zinnecker med dottern Alma jobbar med projektet.
Philipp Olsmeyer, Lisa Kopp med sonen Walter och Max Zinnecker med dottern Alma jobbar med projektet.Foto: Henry Lundholm
Skiss över området.
Skiss över området.Foto: Nadia Nörbom

The Highline Park i New York och Prinzessinnengärten i Berlin är två projekt som initiativtagarna Philipp Olsmeyer och Max Zinnecker inspirerades av när de började planera ”Trädgård på spåret”. Att göra om en ogästvänlig och förfallen plats till en grönskande oas mitt i staden tror de kommer locka stockholmarna.

– En sådan här plats är ganska otypiskt för Stockholm. Det finns en spännande historia runt spåren och platsen är väldigt lugn och tyst trots omgivningen, säger Philipp Olsmeyer.

Tanken är att kunna odla eget, köpa plantor och ”härodlade” grönsaker samt fika och hänga på kaféet. Mitt bland graffiti, tågräls och vildvuxna buskar. I april börjar vännerna tillsammans med andra frivilliga i föreningen att städa och bygga för att förvandla banvallen. 

– Det finns många som letar efter möjligheter att träffa människor och göra något tillsammans, säger Lisa Kopp som är aktiv i föreningen.

Platsen ska inte bara vara till för avkoppling och odling. Kurser ska lära innerstadsborna om odling och dessutom visa barn var maten kommer från.

– När man ser hur det växer får man en annan relation till maten, säger Lisa Kopp.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro