ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Göteborgs stad minska hemlösheten

Peter Löwendahl · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
Så ska Göteborgs stad minska hemlösheten

Så ska Göteborgs stad minska hemlösheten Foto: Scanpix


Bostad först och sedan stöd för att klara den. Göteborgs stad är på väg att få ett helt nytt sätt att arbeta med hemlöshet.

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborgs stad tar ytterligare steg mot att lämna Bostadstrappan till förmån för Bostad först, där den hemlösa får en lägenhet i andra hand. Om allt fungerat bra omvandlas kontraktet 18 månader senare till ett kontrakt helt i eget namn.

Social resursförvaltning har arbetat så här i projektform redan, nu är samtliga berörda förvaltningar inblandade. Först ut är de tre stadsdelar som i dag lägger mest pengar på akutboende, Angered, Östra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo. 

– Vi hoppas att det ska bli ett bättre och mer varaktigt boende för klienterna, säger Mari Andersson, enhetschef i Askim-Frölunda-Högsbo. 

I maj blir det inflytt för den första personen i stadsdelen, totalt handlar det om tio lägenheter i första skedet, förutom de trettio som Social resursförvaltning redan har i gång.

Skillnaden nu, förutom att projektet byter namn från Bostad som grund till Bostad först, är att man nu kommer att ha ett mer kvalificerat team runt den boende.

För de som jobbar med hemlöshet i Göteborgs stad innebär det också en omsvängning i hur de jobbar.

– Ja, det kan man säga, att man tittar mer på klinternas behov än att anpassa klienterna till det vi har, säger Malin Östling, verksamhetschef för boendeverksamheten på Social resursförvaltning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro