ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska hon få pappa att stanna hemma

Ingrid Arinell · 4 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Jämställdhetsministern vill slopa taket i föräldraförsäkringen

klar

Artikellänk är kopierad

TRENDSÄTTARE. Slopa taket i föräldraförsäkringen – det föreslår jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp).

Förra året höjdes taket i föräldraförsäkringen från drygt 24 800 kronor till 33 000 kronor. Enligt Nyamko Sabuni är det inte särskilt många människor som tjänar mer än 33 000 kronor. – Men jag tror att det är människor som skulle kunna fungera som trendsättare, säger hon till TT.Om det nya förslaget blev verklighet skulle personer som tjänar 1 miljon kronor i månaden få 800 000 kronor för att stanna hemma med sina barn. – Man kan alltid diskutera var gränsen går. Flertalet tjänar inte 1 miljon kronor i månaden och det kanske inte är de personerna som ändå skulle stanna hemma med sina barn, säger jämställdhetsministern till TT.

Klara Adolphson, jämställdhetsansvarig på chefsorganisationen Ledarna, ger inte mycket för Sabunis idé.– Att slopa taket helt tror jag är ett slag i luften, säger hon till Metro.Till skillnad från Sabuni tror Adolphson att det är attityder och värderingar på arbetsmarknaden – inte pengar – som är den främsta orsaken till att många män struntar i att ta ut ledighet. Enligt Adolphson visar undersökningar att man redan finner flest pappalediga män bland höginkomsttagare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro