ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Hulthén leda Göteborg genom krisen

Martina Liljedahl · 17 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ericsson-modellen dammas av för att hjälpa varslade Volvoanställda. Det avslöjade Göran Johansson, S, på s-kon­gressen i går i samband med att Anneli Hulthén valdes till efterträdare.– När Ericsson hade storvarsel ringde vi runt till småföretag som ville växa och erbjöd dem att anställa en person i stort sett gratis ett år, säger Göran Johansson, kommunstyrelseordförande i Göteborg året ut.

En lyckosam satsning som ledde till många anställningar, enligt Johansson. Något liknande är på gång nu.

För att klara kristider måste vi se individerna bakom varslen påpekade Göran Johansson och Anneli Hulthén. Hon tycker att det börjar med att hålla dörren på spårvagnen för varandra – Göteborg ska bygga på solidaritet.

De närmaste veckorna ska hon träffa så många göteborgare som möjligt och lyssna in vad de vill att hon ska göra. Den som vill boka en dejt kan bara  ringa.– Jag tänker inte göra någon Eriksgata. Jag vill ha raka ärliga svar utan krusiduller.

De 5 stora utmaningarna

Enligt professorn i statsvetenskap, Folke Johansson:Den ekonomiska krisen: Västsverige har hittills drabbats av flest varsel.  ”Den ekonomiska krisen är kanske den fråga som är mest akut för Anneli Hulthén. Där finns massor att göra”.

Infrastukturen: För att regionen ska växa krävs satsningar. ”Frågan om en bättre järnvägsförbindelse mellan Göte­borg och Stockholm bör prioriteras”.Bostadsbyggandet: Enligt Hyresgästföreningens har Göteborg den största bostadsbristen i landet. ”Byggandet måste ta fart nu för att man ska komma i kapp”. Segregation & kriminalitet: Under året skakades Göteborg av våldsbrott med kopplingar till kriminella nätverk. Många menar att den sociala segregationen i Göteborg skapar förutsättningar för gängrekrytering. ”Om gängkriminaliteten kopplas ihop med segregationen är det ett akut problem”.Miljön:Hulthén har varit drivande när det gäller miljöfrågor. Förväntningarna är höga. – Miljöfrågan är aktuell och kommer även att vara det i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Martina Liljedahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro