ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska krisen på SU lösas

Johanna Ohlson · 16 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Över 4 000 patienter i kö till ortopedin – personalbrist ska åtgärdas

klar

Artikellänk är kopierad

BEMANNING. Situationen inom ortopedin har länge varit katastrofal på SU. Stark kritik har riktats mot verksamheten från både Arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen.

Sedan i mars har inga planerade operationer genomförts och 4 000 patienter står i kö för att få vård. Nu presenteras ett åtgärdsprogram för att komma tillrätta med problemen. – Vi kommer att jobba på många olika fronter. Men mycket fokus ligger givetvis på att få rätt bemanning. Att vi inte kunnat genomföra några planerade operationer de senaste månaderna beror på att vi haft för dåligt med personal, säger områdeschefen Helena Söderbäck.

Det är inte bara köerna som varit ett problem, sjukhuset har också fått skarp kritik för bristande vårdkvalitet och patientsäkerhet. Det hoppas man delvis kunna lösa med fler operationer.– Vi kommer att vinna mycket på att minska väntetiderna. Om man i stället kan lägga den tiden på rehabilitering ger det en avsevärd effekt.

I åtgärdsprogrammet som nu skickas till Socialstyrelsen finns även flera punkter som handlar om uppföljning, registrering och kvalitetsmått.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro