ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska polisen lösa fallet med den bundna kvinnan

Kristoffer Rengfors · 30 Nov 2011
Uppdaterad 30 Nov 2011
En 24-årig kvinna från Mongoliet hittades dumpad, bakbunden och belagd med munkavlel i ett dike längs E4:an utanför Uppsala natten till onsdag. 

En 24-årig kvinna från Mongoliet hittades dumpad, bakbunden och belagd med munkavlel i ett dike längs E4:an utanför Uppsala natten till onsdag.  Foto: Fredrik Persson / Scanpix


Dumpades troligen från bil. Möjlig koppling till liknande fall i Gävle.

klar

Artikellänk är kopierad

En 24-årig kvinna från Mongoliet hittades dumpad, bakbunden och belagd med munkavlel i ett dike längs E4:an utanför Uppsala natten till onsdag. Troligen dumpades kvinnan från en bil.

Nu undersöker polisen om fallet kan kopplas ihop med en 16-årig flicka från Mongoliet som tidigare i november hittades i Gävle. Flickan uppgav då att hon hade sålts av föräldrarna i hemlandet och sedan förts till Sverige med bil.

Hon flydde kidnapparna och befann sig i skogen i flera dagar innan hon hungrig och frusen klev in på en hamburgerrestaurang, där gäster och personal kontaktade polisen. Polisen misstänker enligt Arbetarbladet människohandel i det fallet.

– Vi känner till den händelsen och jobbar brett med det här, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Den 24-åriga kvinnan var svårt medtagen när hon hittades och vårdades därför på sjukhus under onsdagen. Polisen inledde förhör med kvinnan under dagen. En förundersökning om människorov har inletts och Uppsalapolisen utesluter inte att det även här kan röra sig om människohandel.

– Naturligtvis kan det vara så. Och här är det ju hennes egna uppgifter i förhören som blir det ­väsentliga, säger Lisa Sannervik.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro