ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska polisen lösa mordet på 4-åringen

Johan Mårtensson · 18 Okt 2011
Uppdaterad 18 Okt 2011
Ljungbyborna Malin Ericson, Emma Ericson och Jessica Seth, med barnen Noah, 5, Casper, 1, och Elliot, 1,5 år. – Det är verkligen jätteobehagligt. Det finns inte riktigt ord för det här, säger Malin Ericson.

Ljungbyborna Malin Ericson, Emma Ericson och Jessica Seth, med barnen Noah, 5, Casper, 1, och Elliot, 1,5 år. – Det är verkligen jätteobehagligt. Det finns inte riktigt ord för det här, säger Malin Ericson. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Fyraåringen i Ljungby blev mördad, visar obduktionsrapporten. Boende i området sörjer och är skakade. Så fruktansvärt detta är. Det kommer så tätt inpå”.

klar

Artikellänk är kopierad

Ljungby är en stad i skräck sedan polisen i går kunde konstatera att den fyraårige pojke som hittats död i ett skogsparti intill ett bostadsområde blivit mördad. – Det är verkligen jätteobehagligt. Det finns inte riktigt ord för det här, säger Malin Ericson som bor i kvarteret bredvid tillsammans med sin familj Hennes barn brukar leka på den lekplats som den fyraårige pojken försvann ifrån innan han hittades död ett hundratal meter bort i söndags kväll. – Så fruktansvärt detta är. Det kommer så tätt inpå, säger Malin Ericsons granne Jessica Seth som också har barn. Flera Ljungbybor som Metro pratat med vågar nu knappt gå ut. En mamma, som på grund av rädslan vill vara anonym, flydde i går med sina barn till en släkting på annan ort. – Innan mördaren är fast vågar jag inte låta barnen vara kvar där hemma, säger kvinnan. Hans Qvant, polisinspektör vid Kronobergspolisen, mötte i går de boendes oro och sorg. – Folk är chockade och oroliga och vill inte ta till sig att något sådant kunde hända här, säger han. Ett 30-tal poliser arbetar för närvarande med ärendet. Biträdande spaningsledare Marcus Gustafsson vill inte gå in på hur pojken har mördats, men vädjar till alla som har sett eller hört något att höra av sig. I slutet av augusti anmäldes en person i pojkens familj, och en utredning enligt socialtjänstlagen inleddes. – Men det var aldrig aktuellt med något tvångsomhändertagande, säger Ing-Marie Byström, socialchef i Ljungby kommun.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro