ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska rånare stoppa andra rånare

Josefin Svenberg · 27 Sep 2011
Uppdaterad 28 Sep 2011
Den före detta rånaren Magnus Andersson har kallats in som expert i Arbetsmiljöverkets nya kampanj.

Den före detta rånaren Magnus Andersson har kallats in som expert i Arbetsmiljöverkets nya kampanj. Foto: Granath Euro / RSCG


Arbetsmiljöverket vill minska rån mot butiker. I ny kampanj tar de hjälp av före detta butiksrånare.

klar

Artikellänk är kopierad

I dagarna drar Arbetsmiljö­verket igång informationskampanjen ”Trygga butiken” för att minska antalet rån mot jour- och videobutiker. Tipsen i kampanjen kommer från den före detta butiksrånaren Magnus ­Andersson, idag engagerad i föreningen Kris, Kriminellas revansch i samhället. – Vi låter den före detta rånaren beskriva för butiksägarna hur en rånare tänker och vad som försvårar en rånares jobb, säger Boel Callermo, avdelningschef på Arbetsmiljöverket.

Informationsmaterial skickas ut till 2 000 butiks­ägare i Stockholm, Göteborg och Malmö. På och Youtube finns fem korta filmklipp med information om hur man gör butikslokalen tryggare. I ett av klippen ser man hur belysningen i en butik släcks när – Många tänker inte på att det är som att ropa ”fritt fram” till en rånare. När du släcker ljuset vet han att du är på väg ut och kan göra sig beredd, säger Magnus Andersson i klippet och ­föreslår att man istället ställer en timer på lamporna.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro