ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Sahlgrenska minska våldet

Peter Löwendahl · 15 Jan 2013
Uppdaterad 15 Jan 2013
Så ska Sahlgrenska minska våldet Sahlgrenskas akutintag. 

Så ska Sahlgrenska minska våldet Sahlgrenskas akutintag.  Foto: Lena Garnold


Övervakningskameror, väktare och utbildning. Det är Sahlgrenskas recept för att få bukt med våldet mot personalen på Sahlgrenskas akut. – Vi kommer att skapa en trygg miljö, säger Anders Gidrup, SU:s säkerhetschef.

klar

Artikellänk är kopierad

I november skrev Metro att Sahlgrenska höll på att se över säkerheten på akutmottagningen. Detta efter det omskrivna bråk som hände i slutet av juni då flera skott avlossades utanför sjukhuset.

– I och med de här stora händelserna det senaste året har vi blivit varse hur arbetsmiljön ser ut. Personalen har varit så inne i vården att man inte fullt ut reflekterat över den tidigare, säger Anders Gidrup. 

Han säger att de under två veckor i november räknade hur många incidenter med inslag av våld och hot som personalen drabbades av. Summan blev 70.

– Två tredjedelar inträffade fredags- och lördagsnätter, det gjorde att jag införde väktare. Det har jobbat två väktare här under helgerna i december, det är en åtgärd som jag har som ambition ska bli permanentad. 

Trots åtgärderna tror Anders Gidrup inte att patienter och besökare kommer att uppfatta akuten som en sluten enhet.

– Den kommer fortfarande uppfattas som öppen och tillgänglig, men de här åtgärderna bedömer vi och jag kommer att skapa en trygg miljö både för patienter, besökare och medarbetare på akutmottagningen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro