ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Sverige hjälpa fattiga i Rumänien

Emmelie Wallroth · 4 Jun 2015
Uppdaterad 4 Jun 2015
Diskussionen har pågått sedan pressträffen på Rosenbad där man pratade om situationen för rumänska romer. Från vänster syns Rovana Plumb, Rumäniens minister för arbete, familj, socialt skydd och äldre, Annika Strandhäll (S) socialförsäkringsminister och Åsa Regnér (S) äldre- och jämställdhetsminister.

Diskussionen har pågått sedan pressträffen på Rosenbad där man pratade om situationen för rumänska romer. Från vänster syns Rovana Plumb, Rumäniens minister för arbete, familj, socialt skydd och äldre, Annika Strandhäll (S) socialförsäkringsminister och Åsa Regnér (S) äldre- och jämställdhetsminister. Foto: TT


Sverige ska hjälpa fattiga i Rumänien genom att bidra med rådgivning och kunskapsutbyte – och på fredag tecknas ett samarbetsavtal mellan länderna.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredag skriver Sverige och Rumänien på ett samarbetsavtal som innebär att Sverige ska hjälpa Rumänien med insatser kring till exempel romska barns skolgång, kvinnors rättigheter och utbyte kring välfärdstjänster, skriver Dagens Nyheter.

Samarbetsavtalet innebär inte att Sverige ska bidra med några pengar, utan det rör sig rådgivning och kunskapsutbyte.

– Rumänien har själva identifierat att de skulle vilja ha ett utbyte för att förbättra de här utsatta människornas situation i Rumänien. Vi vill gärna bidra till det, säger Åsa Regnér (S), barn-, äldre- och jämställdhetsminister, till Dagens Nyheter.

Hon säger att man går in i avtalet eftersom det har förts en dialog med Rumänien. Sverige kommer även följa upp handlingsplanen och se till så att Rumänien håller vad de lovat, men säger också att man inte får vara naiv.

– Det här kommer att ta tid, säger Åsa Regnér.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro