ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska t-banan bli tryggare

Ulrica Widsell · 28 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Justitieminister Beatrice Ask vill öka tryggheten för resenärerna. I går kväll träffade hon SL-chefer, polis och väktare i tunnelbanan.

Justitieminister Beatrice Ask vill öka tryggheten för resenärerna. I går kväll träffade hon SL-chefer, polis och väktare i tunnelbanan. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

TRYGGARE. Många stockholmare, framför allt kvinnor, känner sig otrygga i tunnelbanan. Justitieminister Beatrice Ask (m) vill nu göra tunnelbanan tryggare. – Det viktigaste är att se till att det finns bemanning och både väktare och poliser. Det är när man är ensam som man känner sig otrygg och det är ofta då det händer saker, säger hon.

Två av tio kvinnor känner sig otrygga när de reser ensmama med tunnelbanan enligt SL. På kvällar och nätter är det uppemot 60 procent av kvinnorna som känner sig otrygga.Största otryggheten är på vägen till och från stationerna. – Vi måste se över uppgångar och annat, mörka prång som känns obehagligt. Alla stationer är inte jättetrevliga, ljusa och upplysta. Det finns många insatser vi kan göra, säger Beatrice Ask.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro