ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska TV3 locka tittare till "Talang"

Tobias Berg · 24 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014

Talangjakterna har det svårt i Sverige. Bortsett från "Idol "har de flesta program i genren dragits med dåliga tittarsiffror och nedläggningar de senaste åren. Men det avskräcker inte TV3.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

I dag är det premiär för TV3:s omarbetade version av "Talang", ett format som TV4 skrotade 2012.

– Det blir en annan kanal, en ny jury och man lägger mer kraft på att göra det mer glammigt och det behövs för att locka tittare. Att det blir mer glammigt och mer amerikaniserat, säger Carolina Gynning som tillsammans med Robert Aschberg, Shirley Clamp och Tobias Karlsson är jury för "Talang Sverige".

För att särskilja TV3:s satsning har man också valt att större arenor för att göra plats till en större bredd av nummer.

– Vi har tagit det ut från teatrarna och in i arenorna så att vi kan se större akter med till exempel eld och djur, säger Karin Stjerne, programchef på TV3.

För Tobias Karlsson är hemligheten bakom en bra talangjakt överraskningsmomentet. Folk är inte trötta på talangjakter men de ställer högre krav menar han.

– Det kanske inte räcker med att man sjunger bra, man kanske måste lägga till något extra, säger han.

Det underliga och överraskande var även det som lockade TV3-veteranen Robert Aschberg till programmet.

– Jag har ju en förkärlek för kufar och folk med unika talanger så jag hoppade på men jag var skeptisk till en början, säger han.

Om "Talang Sverige" klarar sig undan talangjakts-döden återstår att se men jurymedlemmarna är åtminstone överens om att programmet kommer överraska.

– Men det här är en flashig produktion. Antingen älskar man det för att vi tar för oss eller så blir man rädda, säger Shirley Clamp.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro