ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska valvakan bli ännu mer rafflande

Rickard Lindholm · 14 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
En mycket glad Maud Olofsson på valvakan 2006.

En mycket glad Maud Olofsson på valvakan 2006. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ny teknik ska ge en mer spänn­ande valvaka. För första gången produceras allt material i tv-huset.

I år har SVT:s valvaka för första gången en enhetlig redaktion. Tidigare har det funnits en OB-buss, outside broadcast, på varje partis valvaka, men med hjälp av den nya fiberoptiken är det möjligt att se innehållet från alla kameror i tv-huset.– Förut var vi tvungna att ha en bildproducent, redigerare, ljudtekniker i varje OB-buss. De klippte materialet på plats och skickade sedan färdiga bilder till oss. Nu får vi i stället mycket mer att välja på, säger Daniel Jelinek, bildproducent för SVT:s valvaka.

Nu kan alla inblandade samarbeta på plats. Det nya systemet underlättar också för att kunna få upp fler bilder på webben. Men hur SVT kommer använda materialet har ännu inte  beslutats om.– Vi fokuserar nu mest på hur vi ska kunna göra ett så spännande och levande program som möjligt. Vi ska få fram resultatet så fort det går och helst ligga steget före, säger Daniel Jelinek.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro