ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Vårdpartiet i Skåne ta sig in i regionalpolitiken

Johanna G Jimenez · 1 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013

Utan erfarenhet av politik men med gedigen vårderfarenhet i rockärmen vill Vårdpartiet i Skåne förändra den skånska vården. Nu rustar de för att ta sig in i politiken och regionalvalet 2014.

klar

Artikellänk är kopierad

Vårdpartiet i Skåne (ViS) jobbar nu på att bli fler än de 75 personer som hittills är registrerade och målet är att ta sig till regionalvalet nästa höst.

– Vi behövs för att sjukvårdspolitiken måste förändras i grunden. Idag styrs vården av politiker helt utan kunskap om sjukvård, säger Eva Lenander, intensivvårdssjuksköterska och ordförande.

Merparten av personerna i partiet är vårdanställda med erfarenhet av vårdsektorn, eller vårdengagerade medborgare. De placerar sig inte på vänster-högerskalan, är inte främmande för en skattehöjning och öppnar nu upp för samarbete med andra partier för att förändra den skånska vården i grunden.

– Vi kan gärna samarbeta med den nuvarande oppositionen, förutom med Sverigedemokraterna. De har en människosyn vi inte skriver under på, säger styrelseledamoten Sten Lindholm.

I februari ska partiprogrammet antas och fram till dess kommer Eva Lenander och resten av ledningen att synas ute nära sina väljare med förhoppningen att rekrytera och lyfta vårdfrågan. Men något enfrågeparti vill de inte ses som.

– I februari kommer vi att presentera en rad förslag som även rör kollektivtrafik och regionens andra ansvarsområden, förklarar Eva Lenander.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro