ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska vårens jacka se ut

Hannah Sjöström · 2 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Bomberjacka från Acne Jeans.

Bomberjacka från Acne Jeans.


klar

Artikellänk är kopierad

VÅRJACKOR. Hetaste frågan just nu: Vilken vårjacka ska man satsa på? Cafés modechef Daniel Lindström är bombarderad. – Alla frågar. Så fort solen skiner kommer killarna på att de behöver något nytt, och det man har burit i vinter kanske känns lite dammigt.

Och frågar man svenska designer vilka jackor man ska köpa blir svaren två olika. – Dels den långa silhuetten, där jackan är oversizad, alltså riktigt stor. Det kan vara en parkas eller en anorak, och till det har man smala jeans. Den andra jackan är bomberjackan eller den korta skinnjackan. Och till det ska man våga sig på en byxa med vidd, säger Daniel Lindström. Den stora och långa parkasen i ljusa färger à la fältjägare på skidtur och anoraken är nya inslag i vår. – Både parkas och anorak kan man säkert hitta på till exempel överskottsbolag eller second hand-butiker.

Även skinnjackan har börjat synas som en del i svenska designers kollektioner. – Tidigare var det ett plagg man fick leta efter second hand eller på special-skinnbutiker, och då var modegraden kanske inte så hög. Många som köper skinnjacka tänker säkert att de ska ha jeans till det, men det är mycket snyggare och coolare med en kostymbyxa. För den som inte vill ha vare sig långt eller kort finns en mellanmodell som andas sport och vindjacka. – Det kommer att komma stort i höst, det som kan kallas funktionsplagg. Det handlar om mycket tekniska material som är vatten- och vindavstötande.

Finns det något man bör undvika? – Seglarjackan har verkligen gjort sitt. Men köpte du en trenchcoat förra våren är det bara att köra. Den är tidlös, säger Daniel Lindström. 

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro