ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Wang Hao stoppa Persson

Andreas Braw · 22 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Wang Hao hör till de verkligt stora inom pingis. Han har bland annat varit världsetta i tio månader i sträck. 

Wang Hao hör till de verkligt stora inom pingis. Han har bland annat varit världsetta i tio månader i sträck.  Foto: Scanpix


Kinesens vapen: En bakvänd backhand. Metro.se har granskar Jörgen Perssons motståndare.

klar

Artikellänk är kopierad

Jörgen Persson fick en riktig mardrömslottning inför semifinalen: Wang Hao, storstjärna inom kinesisk pingis. Han är är inte någon jätte, Wang Hao. Bredvid den 1,86 långe Jörgen Persson ter han sig ganska ofarlig. Han är tio centimeter kortare och väger tiotalet kilo mindre. Icke desto mindre är han de flesta bordtennisspelares mardröm. Den underlige spelaren har blivit en revolutionär inom sporten med sin annorlunda spelstil. Främsta kännetecknet är en bakvänd backhand.Hans forehand är inte särdeles märklig. "Pennfattningen" gör att han där är långsam i växlingen mellan slagen. Men 24-åringens spelstil är ändå ofta irriterande nog för att bringa motståndaren ur balans. Han har redan ett guld i OS på hemmaplan - i lagpingisen. Vid 20 års ålder blev han silvermedaljör i Aten.Den bakvända backhanden ger en annan skruv än vad en normal fattning skulle göra. Och den har varit en starkt bidragande orsak till att Hao har lyckats etablera sig som en guldfavorit i OS. Han har också hållit posten som världsetta i hela 10 månader.Efter misslyckanden i friidrotten har Hao ett oerhört tryck på sig. Förlust mot en svensk veteran tolereras inte. Om Wang Haos omvända backhand håller för pressen har Jörgen Persson en kollosal uppgift framför sig.Vid 04.00 svensk tid möts Jörgen Persson och Wang Hao i bordtennisens semifinal.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Braw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro