ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska zAAz och Team Secret ta spelet till nästa nivå

Emelie Nilsson · 9 Mar 2017
Uppdaterad 9 Mar 2017
Zainab "zAAz" Turkie (till höger) och Team Secret vann övertygande i Intel Challenge Katowice 2017.

Zainab "zAAz" Turkie (till höger) och Team Secret vann övertygande i Intel Challenge Katowice 2017. Foto: Foto: Stephanie Lindgren/ESL


Team Secret sopade banan med konkurrenterna på Intel Challenge Katowice och sätter skräck i de andra damlagen på Counter Strike GO-scenen. Nu har en av lagets svenska stjärnor, Zainab zAAz” Turkie, siktet inställt på herrturneringarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Team Secret har, sedan laget gick över till Counter Strike: GO 2016, dominerat bland damlagen. Anledningen till det är enkel enligt 25-åriga svenskan Zainab ”zAAz” Turkie.– Vi har duktiga individuella spelare vi förlitar oss på, till skillnad från många av de andra lagen, så det ger oss mycket. Sedan lägger vi väldigt mycket tid på spelet och när ett event närmar sig tränar vi sju dagar i veckan, säger ”zAAz”,som i veckan togs ut i HLTV.org:s ”Player of the week”.

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Som Counter Strike: GO-scenens bästa lag är Team Secret alltid jagat av konkurrenterna och det gäller att hela tiden fortsätta att utvecklas.– Vi försöker att komma på nya idéer varje gång vi har spelat ett event. Vi vet att många studerar hur vi spelar så vi måste förnya och förbättra oss hela tiden, säger zAAz.

Årets seger i Katowice kom förhållandevis enkelt för laget. Trots det tycker Zainab Turkie att konkurrensen bland damlagen hårdnat något.– Det känns som att det blir lite bättre hela tiden och det är så klart roligare när motståndet är bättre. Förra året körde vi över alla lag med 16–1 eller 16–2 och det var inte särskilt roligt alls. Vi vill ju ha pressen och adrenalinkicken och få kämpa lite om segern för att känna att vi verkligen förtjänar det och det tyckte vi faktiskt att vi upplevde i årets turnering.

Trots förbättringen vad gäller konkurrensen i damserien är målet solklart för Team Secret – laget vill spela mot herrlagen.– Vi har bevisat att vi har de bästa damspelarna samlade i vårt lag och vi är beredda att lägga väldigt mycket tid på att ta oss till herrscenen. Till vardags, utanför eventen, spelar vi ju mest mot killar eftersom få damlag vill möta oss och visa sin taktik men vi vill ta oss upp en nivå till och möta killar även på tävling, säger zAAz.

Hur ska ni ta er dit?– Det är bara att träna och spela mot de bästa vi kan. Vi behöver möta bra lag och lära oss av de misstag vi gör. Det kommer att krävas mycket tid och träning men det är vi villiga att lägga ner, säger zAAz.

pil
Det här är Team Secret

• Julia ”Juliano” Kiran (Sverige)

• Ksenia ”vilga” Kluenkova (Ryssland)

• Michaela ”mimicheater” Lintrup (Danmark)

• Zainab ”zAAz” Turkie (Sverige)

• Anna ”Ant1ka” Anaikova (Ryssland)

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro