ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så ska Zlatan bli frisk i tid

Leif Granlind · 15 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Skadad ... Mot Spanien tvingades Zlatan Ibrahimovic gå ut redan i halvtid. Dock inte på grund av den här smällen som var mot hans högra knä.  

Skadad ... Mot Spanien tvingades Zlatan Ibrahimovic gå ut redan i halvtid. Dock inte på grund av den här smällen som var mot hans högra knä.  


klar

Artikellänk är kopierad

Med Zlatan: Sverige skakar Spanien. Utan Zlatan: Ett helt annat lag. Nu kämpar landslagsledningen för att få Zlatan frisk till den viktiga Rysslandsmatchen.Två mål på två matcher. Zlatan Ibrahimovic har infriat de högt ställda förväntningarna och dominerat det svenska spelet så här långt. Men samtidigt fortsätter knäskadan att bekymra landslagsledningen. Huruvida fixstjärnan kan delta mot Ryssland eller inte blir en kamp mot klockan.– Vi kör på med samma behandling som tidigare. Sedan siktar vi, så klart, på att han ska vara spelklar på onsdag, säger landslags­läkaren Magnus Forssblad efter söndagens undersökning av det skadade knäet.Problemen med knäet har förföljt Zlatan i över tre månader. Trots det har storstjärnan visat en strålande form sedan comebacken då han sköt hem ligatiteln till Inter. Mot Grekland och Spanien fortsatte anfallsstjärnan sin succé, med två mål som resultat. Men samtidigt har han tvingats lämna planen i förtid i båda matcherna med smärtor i knäet. Nu tvivlar Zlatan själv på spel mot Ryssland.– Jag har ingen aning om hur det blir med nästa match, säger han.Landslagsledningen har dock en plan för att kunna fortsätta använda Zlatan under hela EM. Med hjälp av akupunktur och ultraljud hoppas det medicinska teamet fortsätta hålla anfallarens lysande form vid liv. Men att spela på smärtstillande är uteslutet i dagsläget.– Jag är motståndare till smärtstillande och Zlatan är också emot det, säger Forssblad. Smärta är en varningssignal, och tar man bort smärtan finns det risk för en allvarlig skada. Det är bra med varningssignaler.Landslaget har också valt att ändra i planeringen de kommande dagarna för att Zlatan och de andra spelarna ska vara i toppform inför ödesmatchen mot Ryssland på onsdag.

Analys: Zlatan Ibrahimovic är turneringens MVP

I NHL utser man den mest värdefulla spelaren för sitt lag. Inte nödvändigtvis den bäste spelaren. Det finns en liten nyansskillnad.Washington Capitals hade aldrig gått till slutspel utan Alexander Ovetjkin – NHL:s most valuable player, MVP.I EM heter turneringens MVP Zlatan Ibrahimovic. Utan supersvensken hade det förmodligen blivit 0–0 mot Grekland, klar förlust mot Spanien och det hade varit Sverige som varit piskat att vinna mot Ryssland.Med Zlatan på plan höjer sig de svenska spelarna. De blir trygga. De vet att Interstjärnan när som helst kan göra mål och fixa poäng och segrar på egen hand.Utan Zlatan på plan blir de svenska spelarna tillbakatryckta. De blir ängsliga. De vet att det inte finns någon att slå upp bollen på som kan hålla i den och skapa andrum i det svenska anfallsspelet.Med Zlatan på plan blir motståndarna rädda. Utan Zlatan på plan blir motståndarna lugna.Nu för landslagsledningen en kamp mot klockan för att få skåningen spelklar till matchen mot Ryssland. Det troliga är att han spelar – men hur länge?En sak är säker. Bara en halvleks spel räcker inte.  Det såg vi mot Spanien.Det är skillnad på Markus Rosenberg och Zlatan.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro