ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så skaffar du IOS 7 redan nu

Aron Andersson · 15 Jun 2013
Uppdaterad 17 Jun 2013

Först till hösten släpps IOS 7. Men redan nu finns en betaversion för utvecklare. Så gör du för att testa själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Så skaffar du IOS 7 redan nu
Så skaffar du IOS 7 redan nu

För att kunna använda betaversionen av IOS 7 behövs ett utvecklarkonto, vilket kostar 99 dollar om året. Sajten ”Evad3rs” har däremot beskrivit en metod för att installera det nya operativsystemet utan ett konto av det här slaget. 

Mobilen behöver inte hackas, men det är sannolikt att Apple inte är så förtjusta i metoden och garantin kommer troligtvis att sluta gälla för den som väljer att testa. Så fortsätt på egen risk.

1. Först behöver du ladda hem det senaste officiella operativsystemet till din Iphone. Det är IOS 6.1.4 för Iphone 5 och IOS 6.1.3 för tidigare modeller. Ladda hem det till din dator.

2. Ladda även hem IOS 7 för just din modell till datorn.

3. Koppla din Iphone till datorn via USB och öppna Itunes. Säkerhetskopiera allt innehåll till datorn för att vara säker på att ha det kvar.

4. Återställ sedan mobilen till det operativsystem du laddade hem först (IOS 6.1.4 eller IOS 6.1.3). Det gör du genom att hålla inne alt-tangenten när du klickar på ”Återställ Iphone…”. (På en PC håller du inne skift-tangenten). Leta sedan upp filen du laddade ner och installera.

5. Starta telefonen, gå igenom guiden, och se till att du kommer till hemskärmen.

6. Nu ansluter du mobilen till Itunes igen och alt-klickar på ”Leta efter uppdatering”. Den här gången väljer du IOS 7-filen som du laddade ner tidigare.

Nu ska IOS 7 fungera på din mobil.

► LÄS MER: Så bra är nya IOS 7

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro