ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så skippar du sockret – utan att dra ner på sötsakerna

Sofia ”PT-Fia” SJöström · 9 Mar 2015
Uppdaterad 9 Mar 2015

Att äta nyttigt är ambitionen hos många men det kan vara svårt att veta var man ska börja. Hälsoinspiratören Annika Sjöö menar att ett första steg kan vara att byta ut sockret mot naturliga alternativ.

klar

Artikellänk är kopierad

Hälsoinspiratören och författaren Annika Sjöö tipsar om  hur du gör för att ta bort tillsatt socker ur din diet. Här nedanför hittar du hennes recept på sockerfria choklad- och hasselnötsmuffins
Hälsoinspiratören och författaren Annika Sjöö tipsar om  hur du gör för att ta bort tillsatt socker ur din diet. Här nedanför hittar du hennes recept på sockerfria choklad- och hasselnötsmuffinsFoto: John Hageby

I dag finns ett enormt utbud av nyttiga alternativ till vanligt vitt strösocker. Många av de senaste årens trender visar att just uteslutandet av sockret är något som många verkar må bra av. 

►Läs mer om hälsa på Sofias blogg

Hälsoinspiratören och författaren Annika Sjöö började för några år sedan prova sig fram med kosthållningen Paleo, eller ”Sten­ålderskost”. Hon menar att det handlar om att äta så ren mat som möjligt och ­berättar att hon märker ­avsevärda skillnader i sin hälsa.

–   Mina magproblem har helt försvunnit sedan jag började ändra kosten. En del äter så utan att kalla det för ”Paleo” Det är en livsstil. Många studier visar att just tillsatt socker är kopplat till en kraftigt ökad risk för hjärt- och kärlsjukdom, förhöjd risk för typ 2-diabetes och det sägs att vitt socker påskyndar åldrandet. Att dra ner på det vita sockret verkar helt klart ha flera fördelar och vara hälsofrämjande. 

Men hur gör man då? 

Annika Sjöö menar att det går att baka utan både vitt socker och mjöl. 

–   Jag älskar att baka och jag ställer mig ofta i köket och experimenterar. 

–   Glöm inte att det finns mycket annat än socker. Jag använder ofta naturligt sött som dadlar, banan eller ­honung. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia ”PT-Fia” SJöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro