ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så slår Atlantovädret in över Sverige

Karolina Skoglund · 10 Dec 2014
Uppdaterad 10 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Vindbyar på storm- och orkannivå. Det är vad det oväder som dragit in över Sverige hittills bjudit på. Och under dagen blir det betydligt mer, säger Foreca​s meteorolog.

Ett lågtryck från Atlanten har under natten och morgonen tagit sig in under Sverige. Värst drabbat har västkusten blivit, där vindbyarna i skärgården varit uppe ända på orkanstyrka.

Där har det värsta ovädret nu blåst över, men för Stockholm och Skånes del väntar fortfarande det värsta, enligt Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca. – Det blir riktigt blåsigt väder här i Stockholm. Här finns det risk för att vindarna ökar under dagen fram till lunch ungefär. Som blåsigast kan det blåsa runt 18 meter per sekund. I Skåne kommer det att blåsa runt 20.

SMHI brukar utfärda en klass 1-varning vid 21 meter per sekund men redan vid 18 kan ett och annat träd som inte är så starkt stryka med, menar Christoffer Hallgren.

I Stockholms skärgård väntar stormbyar upp till 24 meter per sekund. ​– Det är stormstyrka där så de kan få något liknande som på västkusten.

Innan dagen är slut verkar det dock som att ovädret ska ha blåst över. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro